Hukamnama sahib 15/01/2020, from sri Dsrbar sahib Amritsar, Mukhwaak

Share:

Daily Morning Hukamnama from sri Darbar Sahib, Amritsar, 15 jam 2020, Mukhwaak



Arth in English

One Universal Creator God. By The Grace Of The True Guru:

Fire is contained in all firewood, and butter is contained in all milk.

God's Light is contained in the high and the low; the Lord is in the hearts of all beings. ||1||

O Saints, He is pervading and permeating each and every heart.

The Perfect Lord is completely permeating everyone, everywhere; He is diffused in the water and the land. ||1||Pause||

Nanak sings the Praises of the Lord, the treasure of excellence; the True Guru has dispelled his doubt.

The Lord is pervading everywhere, permeating all, and yet, He is unattached from all. ||2||1||29||

Arth in Hindi

एक सार्वभौमिक निर्माता भगवान।  सच्चे गुरु की कृपा से:

 आग सभी जलाऊ लकड़ी में निहित है, और मक्खन सभी दूध में निहित है।

 भगवान का प्रकाश उच्च और निम्न में निहित है;  प्रभु सभी प्राणियों के दिलों में हैं।  || 1 ||

 हे संन्यासी, वह हर दिल को खुश कर रहा है।

 संपूर्ण भगवान हर किसी को, हर जगह पूरी तरह से अनुमति दे रहे हैं;  वह पानी और जमीन में फैला हुआ है।  || 1 || रोकें ||

 नानक प्रभु के गुण गाते हैं, उत्कृष्टता का खजाना;  सच्चे गुरु ने अपने संदेह को दूर कर दिया है।

 प्रभु हर जगह व्याप्त है, सभी को अनुमति देता है, और फिर भी, वह सभी से अनासक्त है।  || 2 || 1 || 29 ||

Hukamnana Sahib in English

Sorath Mehalaa 5 Ghar 2 Dhupadhae

Ik Oankaar Sathigur Prasaadh ||

Sagal Banasapath Mehi Baisanthar Sagal Dhoodhh Mehi Gheeaa ||

Ooch Neech Mehi Joth Samaanee Ghatt Ghatt Maadhho Jeeaa ||1||

Santhahu Ghatt Ghatt Rehiaa Samaahiou ||

Pooran Poor Rehiou Sarab Mehi Jal Thhal Rameeaa Aahiou ||1|| Rehaao ||

Gun Nidhhaan Naanak Jas Gaavai Sathigur Bharam Chukaaeiou ||

Sarab Nivaasee Sadhaa Alaepaa Sabh Mehi Rehiaa Samaaeiou ||2||1||29||

Hukamnama Sahin in Hindi

सोरठि महला ५ घरु २ दुपदे

ੴ सतिगुर प्रसादि ॥

सगल बनसपति महि बैसंतरु सगल दूध महि घीआ ॥

ऊच नीच महि जोति समाणी घटि घटि माधउ जीआ ॥१॥

संतहु घटि घटि रहिआ समाहिओ ॥

पूरन पूरि रहिओ सरब महि जलि थलि रमईआ आहिओ ॥१॥ रहाउ ॥

गुण निधान नानकु जसु गावै सतिगुरि भरमु चुकाइओ ॥

सरब निवासी सदा अलेपा सभ महि रहिआ समाइओ ॥२॥१॥२९॥

2 comments: