Daily Morning Hukamnama from sri Darbar Sahib, Amritsar, 15 jam 2020, Mukhwaak
Arth in English
One Universal Creator God. By The Grace Of The True Guru:
Fire is contained in all firewood, and butter is contained in all milk.
God's Light is contained in the high and the low; the Lord is in the hearts of all beings. ||1||
O Saints, He is pervading and permeating each and every heart.
The Perfect Lord is completely permeating everyone, everywhere; He is diffused in the water and the land. ||1||Pause||
Nanak sings the Praises of the Lord, the treasure of excellence; the True Guru has dispelled his doubt.
The Lord is pervading everywhere, permeating all, and yet, He is unattached from all. ||2||1||29||
Arth in Hindi
एक सार्वभौमिक निर्माता भगवान। सच्चे गुरु की कृपा से:
आग सभी जलाऊ लकड़ी में निहित है, और मक्खन सभी दूध में निहित है।
भगवान का प्रकाश उच्च और निम्न में निहित है; प्रभु सभी प्राणियों के दिलों में हैं। || 1 ||
हे संन्यासी, वह हर दिल को खुश कर रहा है।
संपूर्ण भगवान हर किसी को, हर जगह पूरी तरह से अनुमति दे रहे हैं; वह पानी और जमीन में फैला हुआ है। || 1 || रोकें ||
नानक प्रभु के गुण गाते हैं, उत्कृष्टता का खजाना; सच्चे गुरु ने अपने संदेह को दूर कर दिया है।
प्रभु हर जगह व्याप्त है, सभी को अनुमति देता है, और फिर भी, वह सभी से अनासक्त है। || 2 || 1 || 29 ||
Hukamnana Sahib in English
Sorath Mehalaa 5 Ghar 2 Dhupadhae
Ik Oankaar Sathigur Prasaadh ||
Sagal Banasapath Mehi Baisanthar Sagal Dhoodhh Mehi Gheeaa ||
Ooch Neech Mehi Joth Samaanee Ghatt Ghatt Maadhho Jeeaa ||1||
Santhahu Ghatt Ghatt Rehiaa Samaahiou ||
Pooran Poor Rehiou Sarab Mehi Jal Thhal Rameeaa Aahiou ||1|| Rehaao ||
Gun Nidhhaan Naanak Jas Gaavai Sathigur Bharam Chukaaeiou ||
Sarab Nivaasee Sadhaa Alaepaa Sabh Mehi Rehiaa Samaaeiou ||2||1||29||
Hukamnama Sahin in Hindi
सोरठि महला ५ घरु २ दुपदे
ੴ सतिगुर प्रसादि ॥
सगल बनसपति महि बैसंतरु सगल दूध महि घीआ ॥
ऊच नीच महि जोति समाणी घटि घटि माधउ जीआ ॥१॥
संतहु घटि घटि रहिआ समाहिओ ॥
पूरन पूरि रहिओ सरब महि जलि थलि रमईआ आहिओ ॥१॥ रहाउ ॥
गुण निधान नानकु जसु गावै सतिगुरि भरमु चुकाइओ ॥
सरब निवासी सदा अलेपा सभ महि रहिआ समाइओ ॥२॥१॥२९॥
Nice friend
ReplyDeleteThanks bro
DeleteWatbacklinks ?